Logo

Zašto u našu školu?

Zašto u našu školu?

Verujući u nenadmašivu moć znanja i stalnog usavršavanja, srednja škola „Dositej” osnovana je sa ciljem da mladima pruži najkvalitetnije opšte i stručno obrazovanje. Vizija naše škole je da obrazuje učenike koji će dobiti nova znanja kompetencije i veštine koji će im pomoći u daljem radu.

Gde se nalazimo?

Škola se nalazi u centru grada, u Nušićevoj 12a, te je povezanost gradskog prevoza sa različitim delovima grada izuzetna.

Bezbednost učenika u školi

Sigurnost učenika nam je najvažnija, a školsko obezbeđenje na najsavremenijim bezbedonosnim sistemima prati sva deševanja u školi. Uvođenjem elektronskog dnevnika roditelji imaju uvid u redovnost pohađanja nastave svog deteta.

Negovanje pravih vredosti i pozitivnih društvenih odnosa

Trudimo se da u obrazovnom radu ukažemo na prave vrednosti i negujemo saradničke odnose nastavnika, učenika i roditelja.

Induvidualan pristup svakom učeniku

Prepoznajemo, podstičemo i usmeravamo interesovanja svakog učenika ponaosob. Na kreativan i mladima blizak način organizujemo dodatne programe za sticanje i usavršavanje vešina i znanja u vidu sekcija.

Rad u malim grupama

U srednjoj školi „Dositej” nastava se temelji na spoju tradicionalnih vredosti i inovativnom pristupu nastavi i obrazovnom procesu. Prepoznali smo prednost rada u malim grupama gde svaki učenik dobija svog mentora koji ga uspešno vodi kroz nastavu. Zahvaljujući stručnosti nastavnog osoblja i posvećenom radu, privatni časovi nisu potrebni. Ohrabrujmo učenike da iskažu svoje stavove i nove ideje, razvijajući i podstičući kritičko mišljenje.

Podsticanje digitalne pismenosti

Prateći promene u savremenom načinu obrazovanja, u nastavi koristimo digitalna sredstva, svesno podstičući informatičku pismenost učenika.

Sportske aktivnosti

Posebno podržavamo sportske aktivnosti, te za naše učenike oganizujemo sportska druženja i takmičenja. Osim sportskih dana, naši učenici svake godine idu na eksurziju, gde se upoznaju sa drugim kulturama, upoznaju svoje vršnjake i šire kulturne vidike.

Sportska odeljenja

Ukoliko se vaše dete profesionalno bavi sportom, postoji mogućnost formiranja sportskih odeljenja. U potpunosti prilagođavamo plan i program prema njihovim obavezama(treninzi,utakmice), uz potpunu podršku mentora kroz nastavni proces.

Sadejstvo teorisjkih i praktčnih znanja

Prave vrednosti smo prepoznli u sadejstvu teorijskih i praktičnih znanja, te svi učenici stručnih usmerenja imaju obezbeđenu praksu, a samim tim i prvi kontakt sa potencijalnim poslodavcem. Na ovaj način produbljujemo teorijska znanja učenika stečena u školi i pripremamo ih za buduće poslovne mogućnosti.

Vrednovanje znanja i truda

Učenicima koji svojim radom i trudom postignu izuzetne rezultate u nastavnim i vannastvanim aktivnostima dodeljujemo stipendije, nagrdna putovanja ili savremena nastavna sredstava (tablet, laptopovi) koja im mogu pomoći u daljem obrazovanju. Time ih podstičemo da svojim primerom stvaraju pozitivnu društvenu promenu i budu primer ostalima.

Pripremna nastava za upis na fakultet

Kako bismo ohrabrili naše učenike na dalje akademsko usavršavanje, organizujemo pripremnu nastavu za upis na fakultet.

Logo

Upis u generaciju 2024/25. je otvoren!

Prijavite se na vremeArrow