Logo

Јул 4. 2024.

Edukativne posete u drugom polugodištu

Edukativne posete u drugom polugodištu

Konak kneginje Ljubice i Saborna crkva, 28. 03. 2024. god.


Ovaj obilazak je bio veoma interasantan i ispunio je čitav dan. Učenici su s nastavnicom Marinom prvo obišli Konak kneginje Ljubice, a onda su imali priliku da vide izloženu sliku ,,Odmor Bašibožuka” Paje Jovanovića, koja je najzad stigla u Beograd. Nakon toga su otišli u obilazak Saborne crkve koja je sama po sebi prelepa, a kojoj su sahranjeni Vuk Stefanović Karadžić i Dositej Obradović.


Poseta Muzeju iluzija 04. 03. 2024. god.


Učenici svih razreda SŠ ,,Dositej” posetili su Muzej iluzija, naše ”komšije” koje se nalaze preko puta. Učenike su vodili nastavnica srpskog jezika i književnosti Bojana i nastavnik istorije Saša. Muzej je pun čulnih iluzija, varljivih predmeta, različitih soba i sprava koje su interesantne za posmatranje, razmatranje i fotografisanje.


Poseta galeriji SANU 10. 04. 2024. god.


Nastavnice Marina i Bojana povele su učenike prvog i drugog razreda gimnazije, kao i turističko-hotelijerske tehničare u Galeriju SANU gde su izložene predivne slike Uroša Predića. Usput Mogla se uživo videti poznata Kosovka devojka, rani Uroševi radovi, slike koje su u privatnom vlasništvu, portreti i mnogo toga.

Podelite:

Logo

Upis u generaciju 2024/25. je otvoren!

Prijavite se na vremeArrow