Logo

Јул 4. 2024.

Edukativne posete u prvom polugodištu školske 2023/2024. godine.

Edukativne posete u prvom polugodištu školske 2023/2024. godine.

Dani evropskih jezika 26. 09. 2023. god.


Školska 2023/2024. godina započeta je odlaskom na Dane evropskih jezika 26. 09. 2023. god. koji su održani na Trgu republike u organizaciji Ministarstva za evrointegracije Republike Srbije. Učenike je vodila nastavnika Marina Vidić, nastavnica ekonomske grupe predmeta. Ideja ovog programa bila je da se učenici osnovnih i srednjih škola R. Srbije informišu i zainteresuju za besplatne studijske programe zemalja učesnica, a sve kroz učenje jezika.


Poseta PTT muzeju 18.10.2023. god.


Naši maturanti, ekonomski tehničari, kao i učenici treće godine, turističko- hotelijerski tehničari, posetili su Muzej zajednice jugoslovenskih pošta, telegrafa i telefona. U obilazak ih je vodila Marina Vidić. Marina je veliki poznavalac Beograda i različitih kulturnih institucija, tako da uvek pronađe nešto interesantno za učenike. Počeci prikupljanja eksponata za muzej mogu se pratiti od kraja 19. veka, tačnije od 1887. godine, kada je donet propis po kome načelnik Poštansko-telegrafskog odeljenja rukuje bibliotekom i ”albumom stranih maraka”.


66. međunarodni sajam knjiga 25. 10. 2024. god.


Sajam knjiga je već tradicionalno mesto za posetu, kako za Srednju školu ,,Dositej”, tako i za svaku školu u Srbiji. Učenici svih razreda i smerova su 25. 10. 2023. godine u pratnji svojih nastavnika posetili ovu regionalno najveću manifestaciju koja je posvećena knjizi i bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja.


Muzej automobila 13. 12. 2024. god.


Naši turističko-hotelijerski tehničari ove godine su obišli sve što im je ponuđeno, pa tako i Muzej automobila u koji su ih vodile nastavnica Marina, najčešći organizator različitih poseta našem gradu i nastavnica Sanja koja ovom odeljenju predaje stručne predmete. Učenici su mogli videti automobile iz kultnih filmova ,,Maratonci trče počasni krug”, ,,Otpisani”, ,,Balkan ekspres”, ,,Beogradski fantom”. Nažalost, ovo je bila poslednja prilika da se vidi muzej na ovoj lokaciji jer prinudno preseljen iz Moderne garaže, gde se godinama nalazio.

Podelite:

Logo

Upis u generaciju 2024/25. je otvoren!

Prijavite se na vremeArrow